Hur som helst, uppe är jag, och på väg ut genom dörren är jag alltså alldeles strax. Jag har en heldag på jobbet att se fram emot, bokstavligen, så många timmar blir det och när jag väl kommer hem igen så sover mina små sen länge
Dagens recept är på en riktigt söndagsstek med suuupergod potatis. Fransyskasalt och pepparvitlöksklyftorsojalite rött vinLägg i steken i lergrytan (och nej, jag blötlägger den inte - går säkert emot hur man borde göra men gjorde nog det de första gångerna när den var helt ny, i alla fall tillsätter jag alltid vätska till det jag tillagar och det brukar alltid fungera fint) tillsätt kryddorna och placera lergrytan i nedre delen av ugnen när det är kall och sätt sedan på ugnen på 175 grader varmluft och låt steken tillagas i minst 1,5-2h men gärna längre så att den blir riktigt mör och fin. Potatisolivolja1/2 dl StröbrödFlingsalt1 vitlöksbukettSkala potatisen och dela på mitten, dela upp vitlöken i klyftor men spara det yttersta skalet och lägg allt på bakplåtspapper i en ugnssäker form med olivolja