Vår favoritkokbok

Vår favoritkokbok

  • 6 Recept
Lax med färg

Lax med färg

Jag har börjat använda syrad grädde och tycker att den tillför både djup och syra i rätten. Här använder jag den till en ugnsstekt lax med mycket grönsaker

Lax med örtgremolata och rostade rotfrukter

Detta blev en vårig och lyxig middag. Hela påskhelgen var jag bortbjuden till släktingar på middag, så jag har inte alls behövt laga mat
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Dragon Kyckling med ädelost

Dragon Kyckling med ädelost

Kycklingfilé som jag gör ett litet snitt i. Stek på dem lite och krydda med dragon på burk. Vänd på dem och peta i ädelost i hålet och låt sedan kycklingen puttra på i pannan med 5 dl matgrädde och lite salt och peppar