Hummersallad Fick tag i en hummer och hade inte mycket annat hemma, då blir en liten sallad till förrätt ofta en bra lösning MATGALEN
Min japanska gen lagar del 1 av trilogin - soyamarinerad laxsashimi I förra avsnittet av Sveriges Mästerkock , lagade jag en Japansk trilogi. Den bestod av tre olika råvaror - lax, pilgrimsmussla och svamp Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Krusbär,kiwi och druvmarmelad Skölj krusbären och skär dem i bitar. Skär kiwin och skär dem i små bitar. Skölj, halvera och kärna ur vindruvorna Matklubben.nu
Ryggbiff bourgnignon med Västerbottengratinerad mandelpotatispuré Eftersom det känns som höst här i Sundsvall så passar det med lite vintriga smaker. Att använda smaken från en god bouef bourgnignon-gryta som en sås till en god köttbit är en fantastisk idé (dock inte min) Bistro Björn
Grillad fisk i folie Grilla fisken på grillen eller värm ugnen till 200 grader. Smörj 4 bitar aluminiumfolie med margarin, fördela grönsakerna och krydda Matklubben.nu
FLÄSKFILÉ & BACON GRATÄNG 4 personer. 600 g fläskfilé. 3 tomater. 1 pkt bacon. 1 stor burk champinjoner. 2,5 dl matlagningsgrädde. 2 msk sötstark senap Söta Clara