Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Detta är ju en riktig klassiker. Gott. Förr har jag alltid gjort dillstuvad potatis, men det var även gott med gräslök
Skölj och skiva gurkan med osthyvel eller liknande och lägg skivorna i en djup tallrik. Blanda ättika, socker, vatten, vitpeppar och salt till en lag och häll över gurkskivorna
Köttfärsröra är något som jag börjat med den senaste tiden. Kanske för att det är så enkelt. Men också för att det är så väldigt gott och hela familjen tycker om det
Köttfärssoppa. 6 port. 400 g köttfärs2 l vatten2 tärningar köttbuljong1 gul lök2 vitlöksklyftor8 potatisar1½ paprika4 msk tomatpuréoreganocurrysaltpepparBryn färsen i en stekpanna
Energibollar är någonting man alltid borde ha i kylen. Behöver man lite extra energi, snabbt mellanmål eller om man är sötsugen är det bara att ta fram från kylen
Vegansk och glutenfri kladdkaka. På dopet imorgon är det två personer som har specialkost. Min ena syster är glutenintolerant och sambons ena kusin är vegan
Recept ca 4 port. Rimmade fläsklägg ca 1 kg. 1 morot. 1 gul lök. 2 lagerblad. några pepparkorn. lite timjan. Tag en rejäl gryta, fyll med vatten, lägg i lägget och låt sjuda upp, skumma av vattnet efter att det kokat upp