Jag var sugen på att lufttorka fläskfile. Det är inte så vanligt men i Spanien kallas den lomo och brukar kryddas med rökt paprika och i Italien kallas den Lonza stagionata
Frityrsmeten har jag inte själv hittat på utan fått från inspiration från nätet. Det är väldigt sällan vi gör friterad kyckling men när barnen får höra att det blir så hoppar de av glädje, hihi
Anledningen till att jag valde att göra ett pajskal istället för ett lock av pajdegen var att jag ville använda mina små fina pajformar med löstagbar kant
Sätt ugnen på 200°. Smörj en pajform med smör. Lägg hallonen i formen och strö över 3 msk socker. Smält smör i en kastrull och rör ner socker, vetemjöl och havregryn
Idag har Isak klippt av sig sitt långa hår och han blev så fin och cool. Olivia har också klippt sig och blev jättefin även hon, de klippte upp håret rätt mycket så alla hennes lockar kom fram
Kvällens middag bestod av den här goda pajen. Har man inte tillgång till färska/frysta kantareller, så går det alldeles utmärkt att använda de konserverade
Jag tror att vi har beskrivit vår lilla fadäs med 3 kilo inköpt grönmögelost strax före jul. Nå det är gott, men sitta och äta grönmögelost morgon middag och kväll kan bli litet i mesta laget
Äppelpaj är ju inte direkt i säsong nu, men varför kan man inte ändå baka en god äppelpaj. Helst serverar man den med (hemlagad) vaniljvisp/sås, vispgrädde eller vaniljglass
Igår lagade jag till lubb för första gången i mitt liv. En fisk som jag hade väldigt lite kunskaper om men när jag frågade hos min fiskhandlare så fick jag informationen att den var ett mellanting mellan torsk och havskatt i smak och konsistens