jul

jul

  • 11 Recept
Hjortronsås till Varmrökt Lax

Hjortronsås till Varmrökt Lax

Sås med smak av sommar. Sp här i Midsommartider brukar det bli en hel del av både rökt fisk och kött. Som ett gott tillbehör till dem kommer här en av mina Favoriter i Repris
Kall sås till lax

Kall sås till lax

Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak

Kryddiga revbensspjäll

Kokar man sojällen innan blir det lättare att få dem möra och fina utan att de blir brända och dessutom kan de förberedas i god tid
Tjocka revbensspjäll med godaste glazen

Tjocka revbensspjäll med godaste glazen

Nu är det dax igen min vän, vi höjer stämningen och sjung, nu är det snaaart jul igen. Ja det stämmer faktiskt, tro det eller ej men nu är det faktiskt dags för julbord och visst är det de första som är godast
Saffransmazarin

Saffransmazarin

Gör så här. Bottnar. Blanda alla ingredienser i en matberedare till en deg. Lägg degen i en bunke som du täcker med plastfolie och låter vila i kyl i 20 min
Lakritskola med chokladöverdrag

Lakritskola med chokladöverdrag

3 dl vispgrädde. 3 dl socker. 1 dl sirap. 1 mortlad lakritsstång. 1 msk smör. 200g mörk choklad, minst 70%. Flingsalt eller strössel
Bästa, saftigaste Lussekatterna!

Bästa, saftigaste Lussekatterna!

Det här är nog de godaste lussekatter jag ätit. Tricket är att det behöver vara ganska mycket smör i degen för att de inte ska vara torra