Dag 1:
1,5 dl vatten
5 g jäst
3,5 dl (225 g) vetemjöl (hög glutenhalt)
1 tsk salt
Gör så här:
1. Blanda samtliga ingredienser utom saltet.
2. Kör degen i hushållsassistent på låg hastighet i 2 min. Fortsätt på mellanhastighet i 6 min.
3. Tillsätt saltet och kör i ytterligare 6 min på mellanhastighet.
4. Plasta degen och ställ i kyl 12–20 timmar.
Dag 2:
Degen från dag 1
3 dl vatten
10 g jäst
7,5 dl (450 g) vetemjöl
1/2 msk (10 g) ljus sirap
1 1/2 tsk salt
Gör så här:
1. Sätt degen på samma sätt som dag 1 och tillför degen från dag 1.
2. Låt degen vila i 2 timmar.
3. Knåda degen i önskad form och storlek (en baguette ca 400 g).
4. Värm ugnen till 250 grader.
5. Sätt in baguetterna och spraya in lite vatten.
6. Sänk temperaturen till 240 grader och grädda i ugnen 20–25 min.