När jag bodde i USA introducerades jag för mac ‘n’ cheese. Ofta var det ett färdigt paket med knallorange pulver som blandades med smör och mjölk och rördes ned tillsammans med färdigkokta makaroner
Minnet av de goda smakerna får det att vattnas i munnen. Den godast köttfärspaj jag någonsin har ätit. Ja kanske, helt säker kan jag inte vara men att den paj vi åt för ett tag sen var något alldeles särskilt vad gäller smaker är det ingen tvekan om
Igår (själv)lärde jag mig att de godaste köttfärsbiffarna består av. 600 gr nötfärs1 ägg½ dl grädde, alt matlagningsgrädde2 msk senap1 msk tomatpuré2-3 msk ströbröd½-1 msk kalvfondlite salt, pepparRör ihop allt ordentligt och låt ströbrödet svälla några minuter så att röran blir lite fastare
För den foodie som nu blir sugen på att skaffa ett belgiskt våffeljärn och utforska allt läckert man kan laga med det, kan jag tipsa om mina tidigare inlägg om belgiska våfflor
Som de flesta av mina bröd är det både gluten- och mjölkfritt. Det finns ju färdiga "vanliga" s k Omegabröd att köpa, så jag ville ju inte vara sämre, utan snodde ihop en glutenfri variant, fullproppad med nyttiga och välgörande fettsyror