Glutenfria Fiberbullar
ereceptetpåglutenfrittbrödsomjagprovbakade. GrundreceptetärfrånengammalICABuffétidning (menjagharändratlite, litefrånoriginalreceptet)Dubehövertillca25bröd. 50gramJäst4dlljummetVatten4dllaktosfriMellanmjölk (ellervanligmjölk)1dlFibrex2mskFiberhusk4mskRapsoljaellervanligmatolja3mskBrödSirap (förkryddornasskull. annarsvanligsirap)3-4tskSalt400gramGrovglutenfriMjölmix (tex. Finax)400gramvanligljusglutenfriMjölmix (tex. Använtnågondeciliterglutenfrittmjölsådulättarekanformabullaravdenlite, litekladdigadegenDegenskallräckatillca25-28bröd, sådukanjubörjamedattdelauppdegenomduvillvarasäkerpåstorlekRulladegenmedhjälpavlitemjöladehändertillbollarLäggpåenplåtmedbakplåtspapper. Minabrödräckteprecistill2fullaplåtarLåtbrödenjäsaunderenhandduki30-45minuterVillman (ochingenärallergisk) kanmanpenslabullarnameduppvispatägginnangräddning. JaganvändevarmluftenBrödenskallgräddasmittiugnenica12-14minuterellertillsdefåttfinfärgLåtsvalnapågallerochpackasedanipåsarochfrysindetmestasådualltidharfärsktbrödattplockaframurfrysen50gramJäst. 3mskBröd
Matnyttigt