Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den i lite vatten. Tillsätt resten av vattnet, olja, sirap, havregryn, salt och det mesta av mjölet
Min jakt på det perfekta glutenfria brödet fortsätter. Baka glutenfritt med Ulrika av Ulrika Davidsson (Bonnier Fakta), har jag lärt mig att fiberhusk eller andra produkter med phsylliumfrön ger ett lyft till glutenfria bröd i stället för just glutenet, med sin geleiga konsistens
Gör som du brukar när du bakar bröd och var rädd om degen,alltid 37 gr på degspadet och ej för mycket mjöl, hellre en kletig deg då blir brödet saftigare. Jag tog min stavmixer och gjorde mönster i brödet innan jäsning 40 minuter och sedan i ugnen på 200
Dra isär brödbitarna och tryck ur lite av luften i bröden. Låt bröden svalna på ett galler. Sätt tillbaka plastfolien och låt bröden jäsa ytterligare 60 minuter
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt