Man har ätit gott i dagarna tre, tänker på fredagmysmat, lördagar äter man lite extra gott och sedan avslutar man helgen med söndagsmiddag, då är det faktiskt gott att börja veckan med en soppa
Tillsätt de hela tomaterna, paprikan och löken. Tillsätt kryddorna och tomatpure. 1 brk hela tomater. 1-2 msk tomatpurè. 2 -3 dl vispgrädde(för magrare variant ta matlagningsgrädde)
Tillsätt tomater, grädde, kryddor och buljongtärningen. 3-4 pers400 g kebabsplitt2 lökar1 krossad vitlöksklyfta1 msk kebabkrydda3 dl matlagningsgrädde1 burk krossade tomater4-6 stora färska skivade champinjoner1 köttbuljongtärningpepparkryddaFräs lök, vitlök, champinjoner och kebabsplitt i lite smör i en stekpanna tills det fått fin färg
Såhär på hösten så passar det extra bra med en mustigt god köttgryta. Problemet för mig är att jag sällan har tid att göra just köttgrytor eftersom köttet ska koka såpass lång tid om det ska bli bra