Kokbok

Kokbok

  • 15 Recept
Halloumistroganoff

Halloumistroganoff

Vegetariskt kan vara så mycket mer än bara salladsblad och quornfärs. Denna vegatariska halloumistroganoff är en riktigt god vardagsrätt som är klart jämförbar med köttvarianten
Vegetarisk lasagne med halloumi

Vegetarisk lasagne med halloumi

Jaha, ännu en vegetarisk lasagne. Kan det va intressant. Tänk att det kan det faktiskt för denna var – trots att ingredienserna inte är något utöver det vanliga – himla speciell och himla god
Mjuk äppelkaka i långpanna

Mjuk äppelkaka i långpanna

Skördefesten har varit galet stor här på ön i år. Massor, massor med folk – det är verkligen jättekul. Självklart var vi ute ett par rundor och tittade, provsmakade och fyndade hem en massa gott
Vegansk renskav

Vegansk renskav

Ibland alltså. Då händer det. När smak, textur, tillbehör och bara ren jävla tur sammanfaller perfekt. det här var en sån kväll
Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Gör så här. Skär kylskåpskallt smör i små bitar och blanda med mjölet. Tillsätt vatten och arbeta med fingrarna samman degen utan att överarbeta den
Nyttiga bananpannkakor

Nyttiga bananpannkakor

Vad äter du till frukost på helgen. Själv försöker jag variera mig lite, göra lite godare frukost ibland
Kantarellfylld aubergine

Kantarellfylld aubergine

En vegetarisk rätt så här i svamptider. Servera med en sallad på kamutvete och guacamole med yoghurt. Ingredienser till 2 portioner
Krämig kantarellsoppa med smak av citron

Krämig kantarellsoppa med smak av citron

Mamman i den här bloggen har svårt att hålla sig från skogen i dessa tider. I år finns det ju gott om gula kantareller och då passar jag på att fylla på lagret
Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

Kantarellsoppa. 7 februari, 2016 at 10. 08 f m. Add a comment. 4 pers. 1 liter färska kantareller, ca 500 g1 gul lök3 msk smör2 msk vetemjöl1 dl torrt vitt vin7 dl vatten1½ msk kantarellfond2 dl vispgrädde½ tsk salt1–2 krm svartpeppar