Pasta

Pasta

Falsk carbonara

Falsk carbonara

4 port spaghetti 400 g guanciale, kindfläsk (alt bacon eller rimmat sidfläsk) 1-2 klyftor vitlök 120 g pecorinoost (eller parmesanost) 2 ägg 2 äggulor 2 dl vispgrädde 0,5 dl torrt vitt vin 0,5 dl färsk persilja, hackad svartpeppar, nymalen olivolja, till stekning
Fläskfilépasta med gorgonzolasås

Fläskfilépasta med gorgonzolasås

400 g fläskfilé 1 gul lök 1 päron 6 dl pasta penne (eller liknande rörpasta) svartpeppar salt 3 dl grädde 100 g gorgonzolaost 1 dl valnötter, skalade olja, att steka i
Krämig räkpasta med gremolata

Krämig räkpasta med gremolata

400 g linguine 1 burk handskalade räkor (à 580 g) 5 dl vispgrädde 0,5 dl torrt vitt vin 0,5 msk koncentrerad fiskfond 1 kruka färsk persilja, hackad 2 klyftor vitlök 0,5 citron, rivet skal salt svartpeppar, nymalen