Brödet blev väldigt gott och barnen uppskattade det mycket, men jag tyckte det var lite pyssligt. Jag skulle inte använda en helt naturligt mjölmix till det här brödet
e receptet på glutenfritt bröd som jag provbakade. Grundreceptet är från en gammal ICA Buffé tidning (men jag har ändrat lite, lite från original receptet)Du behöver till ca 25 bröd. 50 gram Jäst4 dl ljummet Vatten4 dl laktosfri Mellanmjölk (eller vanlig mjölk)1 dl Fibrex2 msk Fiberhusk4 msk Rapsolja eller vanlig matolja3 msk Bröd Sirap (för kryddornas skull. Använt någon deciliter glutenfritt mjöl så du lättare kan forma bullar av den lite, lite kladdiga degenDegen skall räcka till ca 25-28 bröd, så du kan ju börja med att dela upp degen om du vill vara säker på storlekRulla degen med hjälp av lite mjölade händer till bollarLägg på en plåt med bakplåtspapper. Mina bröd räckte precis till 2 fulla plåtarLåt bröden jäsa under en handduk i 30-45 minuterVill man (och ingen är allergisk) kan man pensla bullarna med uppvispat ägg innan gräddning. Jag använde varmluftenBröden skall gräddas mitt i ugnen i ca 12-14 minuter eller tills de fått fin färgLåt svalna på galler och packa sedan i påsar och frys in det mesta så du alltid har färskt bröd att plocka fram ur frysen 50 gram Jäst. 3 msk Bröd
2 tsk pomerans eller brödkrydda. 2 tsk pomerans eller brödkrydda. Nybakade frallor är ju aldrig fel, och nu när hösten är här passar det ju utmärkt att mysa till det med
Bröd utan jäst som går snabbt att baka. Perfekt när du vill ha nybakat och gott bröd snabbt. Grädda bröden i torr stekpanna på medelhög värme i någon minut per sida