Fri översättning ovan, egentligen heter receptet One pot wonder men vi använder sällan sådana beskrivningar i svenska språket, så jag tyckte potatispanna passade bra även om det egentligen inte säger så mycket
Sumak är en krydda som inte är så vanlig i det svenska köket, i Irak används det desto mer. Sumak är ett litet rött bär som växer vilt i medelhavsområdet och som plockas och mals till en krydda
1. Lägg köttet i en gryta, häll på vin och vatten så att det täcker och ta upp köttet igen. Tillsätt fond, lägg i morötter, lök, salviablad, lagerblad, pepparkorn och salt
Dansk Remoulade Matlagningen går fortfarande på sparlåga här hemma i Östersund, på grund av Cryptosporidium som ännu härjar fritt i vårt vattenledningssystem
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Har du haft svårt att lyckas med aubergine eller upplevt att ibland lyckas man och ibland inte. Jag har märkt att många inte vet varför aubergine ibland blir “svampig” eller “träig” i konsistensen och helt enkelt har gett upp på denna fantastiska grönsak
Baba ganoush är en populär dipp-rätt som gärna serveras som en aptitretare. Huvudingrediensen i en baba ganoush är aubergine som grillas och sedan smaksätts med olika örter, kryddor och smaker