Att baka riktigt gott matbröd är ett äventyr i sig och kräver om man vill nå ett ypperligt resultat, uppmärksamhet, kreativitet, experimentlusta och modet att våga misslyckats när man tror att man hittat sin teknik
150 g rågsikt (Kungsörnens ekologiska). 1,5 msk fänkålsfrö som stöttes i mortel. 1/2-1 dl honung (Gotländsk). Alla ingredienser blandades snabbt i hop i matberedaren och fick sedan genomgå autolys i ca 1 timme. Sedan knådades degen på relativ låg hastighet i ca 10 minuter. Båda bröden fick stå i rumstemperatur i ca 1 timme tills ugnen och bakstenen var varm. Sedan mjölades och snittades det ena brödet innan det gräddades i 250 grader i ca 10 minuter och sedan i 200 grader i 40 minuter. 150 g rågsikt (Kungsörnens ekologiska). 1,5 msk fänkålsfrö som stöttes i mortel. 1/2-1 dl honung (Gotländsk). ca 1 timme Sedan knådades degen på relativ låg hastighet i ca. 10 minuter Degen lades i en låda med lock och fick stå i rumstemperatur i ca. 10 minuter och sedan i