Matbröd 1

Matbröd 1

  • 2 Recept
Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Att baka riktigt gott matbröd  är ett äventyr i sig och kräver om man vill nå ett ypperligt resultat, uppmärksamhet, kreativitet, experimentlusta och modet att våga misslyckats när man tror att man hittat sin teknik
Surdegsbröd med honung och fänkål

Surdegsbröd med honung och fänkål

150 g rågsikt (Kungsörnens ekologiska). 1,5 msk fänkålsfrö som stöttes i mortel. 1/2-1 dl honung (Gotländsk). Alla ingredienser blandades snabbt i hop i matberedaren och fick sedan genomgå autolys i ca 1 timme. Sedan knådades degen på relativ låg hastighet i ca 10 minuter. Båda bröden fick stå i rumstemperatur i ca 1 timme tills ugnen och bakstenen var varm. Sedan mjölades och snittades det ena brödet innan det gräddades i 250 grader i ca 10 minuter och sedan i 200 grader i 40 minuter. 150 g rågsikt (Kungsörnens ekologiska). 1,5 msk fänkålsfrö som stöttes i mortel. 1/2-1 dl honung (Gotländsk). ca 1 timme Sedan knådades degen på relativ låg hastighet i ca. 10 minuter Degen lades i en låda med lock och fick stå i rumstemperatur i ca. 10 minuter och sedan i