Mina favoriter

Mina favoriter

  • 10 Recept
Mina favoriter
Nyårsdessert choklad

Nyårsdessert choklad

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden, slå den över mjölkchokladen, vispa tills all choklad har smält, rör ner gelatinbladen och mjölken, sila
Nyårsdesserten - Citronpannacotta med hallonsås och nötbräck

Nyårsdesserten - Citronpannacotta med hallonsås och nötbräck

Som jag lovade kommer här receptet på nyårets dessert. Man kan självklart också servera pannacottan i glas/dessertskålar, hälla såsen på och ha på lite nötter, men jag tyckte att det var lite roligare att servera pannacottan på ett annorlunda vis än det klassiska
Limecurd fruktdessert

Limecurd fruktdessert

Äntligen fredag. Och packning står på schemat för i morgon bär det av till Stockholm.  Idag har jag faktiskt hunnit med en del, började jobbet 6
Mangodessert med vaniljglass

Mangodessert med vaniljglass

I fruktskålen hittade jag två mogna mango som låg och såg lite ledsna ut, så dom fick bli en sötsyrlig mangodessert
Smarrig LCHF-dessert

Smarrig LCHF-dessert

Helgen har börjatoch här sitter jag och smuttar på ett glas vin och väntar på att mannen skall komma hem från jobbet
Varm ananasdessert

Varm ananasdessert

En liten efterrätt fixade jag också på söndag. En varm ananassallad med passionsfrukt och lite glass till
Blåbärsdessert på italienska

Blåbärsdessert på italienska

Blanda blåbären med farinsockret och vaniljsockret. Koka upp och rör en stund så det blir mosigt. Låt svalna
Dessert med lemoncurd

Dessert med lemoncurd

Dessert med lemoncurd. Hade en läskande burk lemoncurd ståendes i kylskåpet häromdagen (tro det eller ej men den hade inte ätits upp av sambon ) och en efterrätt som skulle göras till en middag
Keselladessert med hallon och lakrits

Keselladessert med hallon och lakrits

Direkt. från boken Älskling maten är klar kommer Linn Larssons enkla, snabba och. försvinnande goda efterrätt med kesella
Nyårsdessert

Nyårsdessert

Förra året gjorde jag en hallonpannacotta som var ooootrooooligt god. I år kommer jag att göra den igen för att det är en sån klockren nyårsdessert och för att jag redan nu dreglar när jag tänker på den