Ja, nu när matkällaren är så gott som klar. så passar det ju perfekt att 'fylla den med årets skörd'. )Jag kokade sylt på krusbär och smultron, det blev supergott
Hej i solen. Fredag. Och inte vilken fredag som helst – jag går på semesteeeeer. ) Har jobbat galet mycket den här veckan så det ska bli extra skönt att komma hem ikväll
Skölj och skiva zucchinin. Skala lök och vitlök. Klyfta vitlöken. Skölj tomaterna. Ta bort blomfästena. Nagga med en gaffel eller rulla tomaterna över ett rivjärn så att skalet går sönder
Fast det känns som att sommaren ska stanna för evigt inser jag att den kommer att ta slut förr eller senare och då är det mycket som ska tas om hand ute i trädgården
För ett tag sedan fick vi några hemodlade rödbetor av min pappa som han odlat i sitt land. Jag har aldrig köpt eller fått färska rödbetor förut, men bestämde mig för att prova att lägga in några av dem
Översta hyllan i vårt kylskåp består just nu av ett helt gäng tunga burkar med diverse godsaker i - pappas ättikskurka och saltgurka, inlagda rödbetor och plommonmarmelad
Jag gillar tillbehör. Något som piffar till och lyfter en maträtt. Inte bara utseendet utan även smaken. Ett exempel på tillbehör som både är snyggt och riktigt gott är Syltad Rödlök
Till julen som var testade vi att göra syrad rödlök. Oj, oj så gott men inte bara till julbordet. Receptet jag hittade innehåller lime och fick mig att tänka på sommaren
Växthuset är rensat på squash sedan flera veckor tillbaka och vi fick en hyfsat stor skörd i år. En inläggning blev det av de sista som skördades och förutom att det var plättlätt att göra det så är det väldigt gott också
Skala squashen och dela den på längden. Gröp ur kärnorna och skär köttet i tjocka skivor. Blanda lagen utan konserveringsmedel i en kastrull och koka upp den
Skölj och halvera frukten på längden och skrapa ur kärnhuset. Skär squashen i ganska stora bitar och koka dem knappt mjuka saltat vatten cirka 2-3 minuter