Bröd IBS

Bröd IBS

  • 5 Recept
Dinkelbröd

Dinkelbröd

0,5 förp jäst 6 dl vatten, ljummet 0,5 dl olivolja 2 nypor havssalt 1 morot, riven 2 msk honung, flytande 1 dl solroskärnor 15 dl dinkelsikt mjöl 1 dl blandade frön (t ex svarta och vita sesamfrön, pumpafrön och solrosfrön)
Tortilla på dinkel

Tortilla på dinkel

Blanda raskt ihop alla ingredienser. Det är enklast att blanda med händerna. Det blir en elastisk deg och du behöver inte mer mjöl vid utbakning
Dinkelbröd med morot och solrosfrön

Dinkelbröd med morot och solrosfrön

Lyft upp brödet ur formen och knacka på undersidan av brödet, låter det ihåligt så är det klart. Låt brödet jäsa i ytterligare cirka 20 minuter. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 40 minuter