Födelsedagsmat

  • 13 Recept

Passionfruktsskålar

1. Dela passionfrukterna på mitten och gröp ur dem. 2. Skär frukt i små bitar och blanda med bär och lönnsirap (flytande honung går också bra)

Fruktspett

Rosta kokosen i en torr stekpanna och häll upp på en stor tallrik. Skala och skär päron, melon och banan i bitar och trä upp dem tillsammans med vindruvor och physalis jämnt fördelade på åtta spett
Grekisk klyftpotatis

Grekisk klyftpotatis

Tvätta potatisen utan att skala den. Skär i klyftor och bred ut i en långpanna. Häll över citronsaften. Krydda
Krämig pastasallad med pesto

Krämig pastasallad med pesto

Till 4 personer. ca 200 g pasta. 1 paprika. cocktailtomater. 1 röd lök. 1 msk pesto. 2 dl creme fraiche. sallad. Koka pastan
Kall kyckling till buffén

Kall kyckling till buffén

Ett tips på en god kall kyckling som görs kvällen innan den ska serveras, perfekt till buffébordet. Recept
Fruktspett med glass och salted caramel

Fruktspett med glass och salted caramel

Livet på en pinne. Enkel men ack så kalasig efterrätt som snor du ihop snabbt. Ta din favoritfrukt, jag tog jorgubbar och kiwi, varva på ett grillspett med några marshmallows
Ugnsgrillade kycklingspett

Ugnsgrillade kycklingspett

Grilla kycklingspett i ugnen är otroligt smidigt och något jag verkligen rekommenderar. Jag lade kycklingbitar i marinad över natten och sedan trädde jag dem bara på spett och satte in dem i ugnen på serveringsdagen
Drinktilltugg.

Drinktilltugg.

I lördags när vi hade gäster så slog vi till med lite nya tilltugg till drinken de fick njuta av, innan det var dags att njuta av maten
Tunnbrödssnittar med rökt kött och pepparrot

Tunnbrödssnittar med rökt kött och pepparrot

Tweet Pin It Skriv utFörrätter kan vara lite knepigt ibland, vi tycker att det inte ska ta för mycket fokus från varmrätten och samtidigt så vill man inte att det ska ta alltför lång tid att göra heller
Buffémat

Buffémat

Här kommer recepten på maten vi åt i lördags innan vi mumsade tårta. Eftersom jag hade jobbat natten innan kalaset och sov halva dagen, så fick det bli en buffé som var lätt att förbereda
SMARRIGT TILLTUGG TILL HELGEN

SMARRIGT TILLTUGG TILL HELGEN

Inspirerad av Vickan på Matplatsen gjorde jag ett gäng pestosnurror till fördrinksbålen på midsommarafton