Fyll de stelnade formarna med glass och servera med fruktsås eller färsk frukt. Häll smeten i glassmaskinen och kör den i 15 min. Glassen är nu mjuk och kan serveras genast, eller läggas i en 1-liters förpackning och frysas tills den är fast. Om det inte finns glassmaskin, kan den silade smeten frysas i en 1-liters förpackning tills den just stelnat
Kan faktiskt med att säga att jag nog gjort världens godaste glass. ) Har flera gånger sagt att hemgjord glass är hundra gånger godare än köpt men nu har jag hittat en storfavorit nämligen Dulce de leche glass med parannötter, kolasås och hasselnötsstänger
Hade en burk med karamelliserad mjölk hemma, dvs färdigkokt kondenserad mjölk, ja kolasås, helt underbart tokgott och givetvis var jag bara tvungen att göra glass på den, supermumsigt
Här är mitt recept på den enklaste glassen ever. Det är bara att blanda ihop dulce de leche och mjölk med hjälp av en gaffel och stoppa in i frysen, alt kör i glassmaskinen
Nu blir det ingen köpeglass i sommar längre. Jag använde en brödform till glassen, blev perfekt. Eller varför inte göra jordgubbsglass med hjälp av lite sylt
För ett tag sedan lovade jag att bjuda på det absolut enklaste receptet på hemmagjord glass. Receptet kommer från min vän Fridas mamma och glassen smakar alldeles ljuvligt
Häll i smeten i glassmaskinen och låt den jobba i 15 minuter, sedan in i frysen några timmar. Börja med att vispa äggulor, socker och vanilj till en luftig smet i en skål