marmeladgodis

marmeladgodis

  • 1 Recept
Ingredienser 40 st 2 dl koncentrat från juice eller saft 2 dl vatten 180 fruktpektin 5 dl socker eventuellt karamellfärg Garnering strösocker Så här gör du Koka upp koncentrat och vatten. Blanda pektin med cirka 2 msk socker. Rör ner blandningen i saften. Koka under omrörning i någon minut. Tillsätt resten av sockret. Koka under omrörning tills sockret löst sig. Skumma av om det behövs. Färga eventuellt med några droppar karamellfärg. Låt koka kraftigt i någon minut eller tills den känns lite klibbig. Häll upp smeten i en värmetålig form, cirka 20x20 cm. Låt stelna i rumstemperatur cirka 2 timmar. Stjälp upp marmeladkonfekten på ett bakplåtspapper. Skär i bitar. För bästa resultat, om man vill rulla dem i socker, låt dem torka några timmar, annars kan sockret smälta.
Marmeladkonfekt & gelégodis

Marmeladkonfekt & gelégodis

Så här gör du. Koka upp koncentrat och vatten. Blanda pektin med cirka 2 msk socker. Rör ner blandningen i saften