Ingredienser
40 st
2 dl koncentrat från juice eller saft
2 dl vatten
180 fruktpektin
5 dl socker
eventuellt karamellfärg
Garnering
strösocker
Så här gör du
Koka upp koncentrat och vatten.
Blanda pektin med cirka 2 msk socker. Rör ner blandningen i saften. Koka under omrörning i någon minut.
Tillsätt resten av sockret. Koka under omrörning tills sockret löst sig. Skumma av om det behövs. Färga eventuellt med några droppar karamellfärg. Låt koka kraftigt i någon minut eller tills den känns lite klibbig. Häll upp smeten i en värmetålig form, cirka 20x20 cm. Låt stelna i rumstemperatur cirka 2 timmar.
Stjälp upp marmeladkonfekten på ett bakplåtspapper. Skär i bitar. För bästa resultat, om man vill rulla dem i socker, låt dem torka några timmar, annars kan sockret smälta.