lördag, den 28 november 2015, kl. 13. 150 g smör3 dl vetemjöl1 tsk paprikapulver2 msk vatten. 1. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuterna. 1 msk olivolja. 1 påse tacokrydda. 150 g riven ost. 1 stort ägg. 1. Tillsätt eventuellt lite vatten och låt puttra i 5-10 minuter, så mycket vatten som möjligt ska ha kokat bort. 150 g smör. 1 tsk paprikapulver. 1 msk olivolja. 1 påse tacokrydda. 150 g riven ost. 1 stort ägg
1½ krm salt. 1 krm vitpeppar. 100 g räkor. 1 ägg. 1 tsk dill. 10 räkor. Koka den frysta sparrisen enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av, spara 3 msk av vätskan
1 burk kronärtskockshjärtan, tärnade. 1 dl riven parmesanost. 1 gul lök. 1 ägg. 1 mozzarellaboll. 1 gul lök. 1 kruka basilika. Sätt ugnen på 180 grader. Täck med tomatsåsen, riv över mozzarellan och grädda i mitten av ugnen på 180 grader i ungefär en 15-20 minuter. 1 burk kronärtskockshjärtan. 1 dl riven parmesanost. 1 gul lök. 1 ägg
1⁄2 l jordgubbar. 1⁄2 vaniljstång. 1⁄2 l jordgubbar. 1⁄2 vaniljstång. Den här marmeladen är ett av de bästa sätten som finns att spara sommaren hela året
100 g ananas. 1/2 chili. 100 g ananas. 1/2 chili. Glad lördag snygging. Hur har du det. Skiner solen på dig. Eller befinner du dig kanske också på Norska vestlandet med grå himmel och spöregn
Recept för 1 kyckling på 1,5 kg. 1 tsk kanel. 1 tsk torkad timjan. 1 tsk torkad rosmarin. 1 msk gul curry. 1 msk paprika pulver. 1 tsk svartpeppar. 1 msk örtsalt. 1 msk kinesisk soja. 1 dl ketchup. 1 vitlökshuvud delad i mitten, använd en halva till 1 kyckling. 1 äppelklyfta eller en bit morot. 1 lökklyfta. 1 bunte färsk persilja eller rosmarin. 1 citronbit. 1 msk chiliflakes (om du gillar hetta annars kan du byta ut det mot lika mängd grillkrydda). 1 tsk svartpeppar. 1 tsk timjan. Ställ i kylen några timmar, gärna över natten eller 1 timme i rumstemperatur. Ös på smöret på kycklingen med en sked och sänk sedan värmen till 175°. Kycklingen behöver sammanlagt 1,5 timme i ugnen. Ta ut och låt vila i 10 min under folie innan servering. 1 kyckling p. 1,5 kg. 1 tsk kanel. 1 tsk torkad timjan. 1 tsk torkad rosmarin. 1 msk gul curry. 1 msk paprika pulver. 1 tsk svartpeppar. 1 msk örtsalt. 1 msk kinesisk soja. 1 dl ketchup. 1 vitlökshuvud delad i mitten, använd en halva till 1 kyckling 1 äppelklyfta eller en bit morot. 1 lökklyfta. 1 bunte färsk persilja eller rosmarin. 1 citronbit. 1 msk chiliflakes (om du gillar hetta annars kan du byta ut det mot lika mängd grillkrydda). 1 tsk svartpeppar. 1 tsk timjan
Gräddstuvad Kycklinglever 450 gr färsk Kycklinglever 1 Svenskt Äpple 2 gula Lökar 5 dl Grädde ½ tärning Ekologisk Grönsaksbuljong 1 msk Japansk Soya Smör Salt och Vitpeppar Skölj av kycklinglevrarna i kallt vatten. Servera med rårörda Lingon och en färsk Vitkålssallad med Solrosfrön och Senapsvinaigrette Recept se # 1. 1 S. 1 msk J. 1
Strö över mjöl, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Bryn ca 1 minut. Bryn potatisen hastigt i en panna med 1 msk olja. Fräs i 1 msk olja. Låt sjuda ytterligare 10 min och kontrollera om kycklingen är genomkokt (köttsaften ska vara klar och inte rosa)
600 gram fransyska i tunna skivor som jag strimlade3 skivade gula lökar10-12 potatisar i skivor4 dl vätska (jag tog 33 cl mörk öl resten vatten)1 köttbuljongtärning Stek köttet och salta och peppra. När ugnen är uppe i 200 grader så ska grytan stå inne i 1,5 timma. 5 dl hackad gul lök1 dl hackat äpple0,5 dl inlagd gurkasalt och peppar blandas ihop. 10-12 potatisar i skivor. 1 köttbuljongtärning St. 1,5 t. 1 dl hackat äpple
2 liter (ca 1 kg) röda vinbär. 1 krm natriumbensoat. Koka upp och låt sedan sjuda under lock i ca 10 minuter. Sjud saften i ca 10 minuter, skumma noga. Ta upp ca 1 dl av saften och rör i vaniljsocker samt natriumbensoat. 2 liter (ca 1 kg) röda vinbär. 1 krm natriumbensoat. ca 10 minuter Rör om ett par gånger
1 rödlök. 1-2 vitlöksklyftor. 1 pkt krossade tomater, ca 400 g. 1/2 kruka färsk basilika. Koka på medelvärme 10-15 min. 1 rödlök 1-2 vitlöksklyftor Olja att steka i. 1 pkt krossade tomater, ca 400 g 6 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning/fond). 1/2 kruka färsk basilika