Soppor

Soppor

  • 16 Recept
Gul fisksoppa

Gul fisksoppa

Ingredienser Portioner. 4 2 fiskbuljongtärningar 1 l vatten 6 potatisar (à 100 g) 2 morötter 1 dl vispgrädde 1 tsk salt 1 1/2 krm vitpeppar 500 g fiskfilé (t ex sej, torsk eller hoki) färska kryddor (t ex gräslök, dill eller timjan) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Havreprodukter 5
Svampsoppa

Svampsoppa

Skölj och skiva svampen. Stek svampen i smör. Ta upp ca 1/2 dl svamp och lägg åt sidan. Häll på vattnet och smula i buljongtärningen
Svampsoppa med knaperstekt bacon

Svampsoppa med knaperstekt bacon

Svampsoppa 2 port. 2 dl hackad blandsvamp. ½ liten gul lök. 1 vitlöksklyfta. 2 msk smör. Salt och peppar. 1-2 tsk pressad citron
Svampsoppa

Svampsoppa

Skiva svampen, skala och hacka löken och skala och tärna moroten. Fräs allt i smör tills vätskan från svampen kokat in
Svampsoppa med gratinerad baguette

Svampsoppa med gratinerad baguette

Rensa svampen, dela de stora. Fräs i smör tills vätskan från svampen kokat in. Tillsätt hackad lök och fräs någon minut
Svampsoppa med ädelost

Svampsoppa med ädelost

Hacka svampen och fräs den och löken i smör. Tillsätt mjölet och rör om. Späd med vatten lite i sänder. Smula ner buljongtärningarna
Svampsoppa med trattkantareller

Svampsoppa med trattkantareller

Fräs svampen i fett tills det "knäpper" i den. Strö över mjöl och rör om. Späd med buljongen och sjud soppan i ca 10 minuter
Svampsoppa med oststänger

Svampsoppa med oststänger

Ugn. 225º. Fräs lök och svamp i smör i en gryta tills smöret är genomskinligt igen. Strö vetemjöl eller idealmjöl över svampen
Svampsoppa med vitlöksbröd

Svampsoppa med vitlöksbröd

Fräs skivade champinjoner och finhackad lök i en gryta med matfett på svag värme, tills vätskan är klar
Ljuvlig svampsoppa med knaperstekt bacon

Ljuvlig svampsoppa med knaperstekt bacon

Ärligt talat är jag inte så stort fan av soppor i allmänhet men det finns ett par som jag har smakat och verkligen fastnat för
Kokt fläsklägg med rotmos

Kokt fläsklägg med rotmos

Koka upp vatten i en gryta. Skala och klyfta löken. Lägg ner läggen, lök, kryddpeppar, lagerblad och timjan i grytan, och koka upp

Fläsklägg i lergryta

1. Dela kålroten i 4 grova bitar. 2. Gör en kryddblandning genom att blanda senapsfrö med timjan, råsocker och apelsinskal