15-20 st. 150 g smör (INTE margarin). 3 dl röd mjölk. 50 g jäst (röd). 1 dl socker. 1/2 tsk salt. ca 12 dl semper mjölmix, spara 2 dl för att se vad degen behöver
För några dagar sedan tipsade celiakiförbundet om Hönlökakor. Nu är dessa bakade. Brödet blev mycket gott men om det ska bli riktig hönökakskänsla får man nog söta det lite mer
(Jag brukar pensla mina med vatten innan gräddningen)Degen som mer liknar en smet står på jäsningTekakor utklicakde och tillplattade på jäsning innan pensling med vattenGräddade tekakor som väntar på att ätas
Det här var den andra tårtan vi bjöd Tomas gratulanter på. Jag trodde att den sulle vara godast nygjord men jag kan lova att den hade saftat till sig och blivit mycket godare till dagen efter
Idag så bakade jag dessa helt underbara goa kakorDom är så spröda och jag ljuger inte när jag sägeratt dom smälter i munnen, dom är helt enkelt försvinnande goda, nästa gång får jag nog bakadubbel sats