Mina favoriter

Mina favoriter

  • 6 Recept
Mina favoriter
Enkla korgbröd

Enkla korgbröd

Många säger att det tar tid att baka bröd. Visst, räknar man tiden från det att man satte sin surdeg och fram till ett färdigt bröd så kan det ta en vecka, men man behöver ju inte stå och titta på när assistenten går eller på när degen jäser
Sveas rågbröd

Sveas rågbröd

1,5 l vatten (varav 6 dl kokande)½ dl havregryn1,4 kg fint rågmjöl (350 g används till skållningen)600 g vetemjöl (gärna specialvetemjöl)1 msk salt2 msk smör eller rapsolja1 - 2 msk sirap½ dl surdeg eller 1/4 paket jäst1
Morotsbröd, mammas

Morotsbröd, mammas

Smula jästen i en bunke, ha i vattnet och rör/vispa tills jästen löst sig. Vill du ha i surdeg kan du minska något på jästen och ändå få bra jäskraft
Italienskt Lantbröd

Italienskt Lantbröd

Tog runt 30min så blev mina färdiga. Det här receptet såg jag för ett tag sedan hos Malin`s Diner och kände att ja måste testa  och i förrgår så blev det av
Mormors bröd

Mormors bröd

Smula jästen i en stor bunke. Vispa äggen i en skål så att de blandar sig ordentligt. Häll 1 dl fingervarmt vatten över jästen och rör så att jästen löser sig
Grovt bröd i lergryta

Grovt bröd i lergryta

Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning