Många säger att det tar tid att baka bröd. Visst, räknar man tiden från det att man satte sin surdeg och fram till ett färdigt bröd så kan det ta en vecka, men man behöver ju inte stå och titta på när assistenten går eller på när degen jäser
1,5 l vatten (varav 6 dl kokande)½ dl havregryn1,4 kg fint rågmjöl (350 g används till skållningen)600 g vetemjöl (gärna specialvetemjöl)1 msk salt2 msk smör eller rapsolja1 - 2 msk sirap½ dl surdeg eller 1/4 paket jäst1
Tog runt 30min så blev mina färdiga. Det här receptet såg jag för ett tag sedan hos Malin`s Diner och kände att ja måste testa och i förrgår så blev det av
Smula jästen i en stor bunke. Vispa äggen i en skål så att de blandar sig ordentligt. Häll 1 dl fingervarmt vatten över jästen och rör så att jästen löser sig
Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning