Kött

Kött

  • 7 Recept
Revben i Crock-Pot

Revben i Crock-Pot

Varva köttet med grovhackad vitlök, gul lök och morot i grytan. Lyft ur köttet ur Crock-Pot. Sila av och spara köttbuljongen till framtida matlagning

Dansk Ribbenstek

Det största problemet är nog att hitta en lämplig köttbit med svål. Tag ut steken och skär svålen i ca ½ cm strimlor helt ned till köttet
Dansk fläskstek med knaprig svål

Dansk fläskstek med knaprig svål

Skär grönsakerna i bitar och lägg dem i en stekpanna och lägg köttet ovanpå med svålen uppåt. Ta ut köttet och häll över grönsakerna och stekskyn i en kastrull, strö på vetemjöl, rör om och slå i vatten, vin, soja, fond och vinäger
Klassisk kalops

Klassisk kalops

Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Putsa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar. Bryn köttet i 1 msk smör och 1 msk olja i en gryta. Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1 1/2 timme

Boeuf Bourgignon

Krydda med peppar och lyft över köttet i en gryta. Pudra mjölet över köttet i grytan. Späd med rödvin, soja och buljong så att det lagom står över köttet