Baka och bjud på fika, dessa är helt klart en sensation. bak och matblogg, baka till kalas, bakblogg, föräldrakooperativ, förskola, havregryn, inredningsblogg, kakor med kokos och marabou schweizernöt, kalaskakor, knäckiga kakor med marabou choklad, kokos, marabou schweizernöt, matblogg, mateusfat, mateusporslin, småkakor, snabba enkla och supergoda småkakor, stort rött mateusfat, systrarna m, systrarnam
Då var det dags för ett tårtkalas och i år är det den här "gamla" favoriten som är beställd. En nötig tårta med en fantastiskt god chokladglasyr uppepå
Köpte aldrig någon sån utan jag kom ihåg namnet och så åkte jag hem och googlade efter recept och bakade en egen =) Är väldigt bra att man kan få inspiration från cafeérna och Google är allt väldigt bra det också
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Sätt ugnen på 200°C och smörj pajformen. Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en avlång form (ca 25x20 cm), alternativt en rund form (26 cm)