Paj

Paj

  • 6 Recept
Italiensk paj

Italiensk paj

Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare. Fördela röran i pajskalet

Enkel pajdeg

Receptet på en riktigt bra och enkel pajdeg är ovärderlig att ha i tider av knytkalas och utflykter. Det här var ett av de första recept som jag lärde mig utantill och som jag använder mest till vardags, både när jag gör matpajer och söta pajer med frukt eller bär (då med socker istället för salt – se receptet)
Färgglad grönsakspaj

Färgglad grönsakspaj

Pajdeg. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter). Låt pajen vila i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet ca 10 min
Grönsakspaj (LCHF)

Grönsakspaj (LCHF)

Grönsakspaj och salladFörr åt vi ofta paj med vanligt vetemjölsskal men sonen var aldrig särskilt förtjust i det och vi insåg ganska snart att det var den torra kanten som han inte gillade
Vegetarisk paj med fetaost, mangold och soltorkade tomater

Vegetarisk paj med fetaost, mangold och soltorkade tomater

En smakrik och frisk vegetarisk paj. Ingredienser pajdeg. Fyll pajskalet. paj,. Tryck ut degen i en pajform och ställ i kylskåpet i 10 min. Gaffla pajskalet och sätt det i ugnen i 10 min. Grädda tills äggstanningen har stelnat,och pajen fått färg, ca 25-30 minuter
Paj med tips

Paj med tips

Här kommer ett simpelt recept på paj. När jag lagar paj brukar jag utgå från paj- och äggstanningsreceptet som står i Vår Kokbok