Mariannes brödverk

Mariannes brödverk

  • 4 Recept
Mjuka frallor

Mjuka frallor

Jag tycker det är fantastiskt roligt att baka bröd. Det finns så oändligt många olika spännande sorter att välja på
Gifflar

Gifflar

Att göra gifflar är inte svårt men de ser lite finare ut än vanliga vetebullar. 24 stycken3 dl mjölk100 g smör50 g jäst (1 pkt)1 dl strösocker1 ägg½ tsk hjorthornssaltca 10 dl vetemjölFyllning100 g smör6 tsk vaniljsocker1 dl strösockerPensling och garnering1 uppvispat äggpärlsockerUgnsvärme - 225 graderSmula ner jästen i en degbunke

Salta gifflar

Ca 24 stycken. 1. Värm upp 2 dl mjölk till fingervarmt, 37 grader. Tillsätt jäst och 1/2. tsk socker, låt ”jäsa” 10 min