Skär upp köttet i lagom stora skivor, tänk ungefär fläskfilémedaljong. Hetta upp en stekpanna och ha i smör, mycket pressad vitlök, rosmarin och timjan
300-500g grytbitar av nötkött (jag tog älg)ca. 2 msk indisk krydda (santa maria)2st hackade gula lökar2msk tomatpure3dl lätt crème fraîche2dl matlagningsgrädde1msk kalvfondStek köttet med kryddan tills det fått fin färg
Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar