Värm ugnen till 200 grader. Fräs löken i oljan. Tillsätt renskaven och stek tills den fått färg. Tillsätt svampen och fräs i några minuter tills svampen har mjuknat
En del gratänger kräver en del förarbete och en del gratänger svänger man ihop ganska lätt, dagens lunch som inspirerats efter ett recept i Matmagasinet 12/2014 tillhör den senare kategorin
Planerar att göra en egen gravkrans med sidenband, hittar bara inte materialet jag vill ha så jag letar febrilt efter vetekärvar men det är inte direkt årstid för de och ingen bonde härikring tycks ha några heller… Har beställt ett fint, personligt smycke till min mamma iallafall och hoppas att det hinner komma tills dess så hon kan ha det på sig
Det går ju inte åt mer än en matsked i månaden typ… Så, när kaviaren börjar närma sig pensionsåldern måste jag antingen äta kokt ägg med kaviar tills jag spyr eller (ett alternativ som är mycket trevligare) använda kaviaren som smaksättning i vardagsmaten
Gärna lite god mat på det också. Jag är inte så förtjust i lasagne med bechamelsås utan gillar mer lasagne med mustig tomat- och gräddsås varvat mellan lasagneplattor och köttfärs