Den här ugnsbakade saftiga laxen med en len citron och basilikasås fick bli veckans fiskrätt. Vi åt den med pressad potatis och en sallad gjord på rödbetsblast
Enligt originalreceptet ska knäcket stå inne i ugnen 45 minuter i 150 grader men jag tog ut mina tidigare för att de inte skulle bli brända. Receptet hämtat från Birgitta Höglund's mat 45 minuter
Ett recept från ICAs matkasse, väldigt gott. Och lätt att göra också. Portioner. 2ca 300 g torsk salt och peppar140 g torrsaltat bacon 1 msk smör 400 g potatisgnocchi 1/2 förp salladsärter (à 150 g)1 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1 tsk timjan 1/2 kruka persiljaSätt på en kastrull med vatten till potatisgnocchin
Ca 6 portioner2 stora auberginerSaltOlivoljaCa 750 g nötfärs1 gul lök4 vitlöksklyftor1 paket krossade tomater lök/vitlök1 msk soja1 tsk OreganoÖrtsaltSvartpeppar3 tomater250 g riven mozarella1 kruka basilika2,5 dl matgrädde (7% eller mer om man så önskar)Skär av ändarna på auberginen och skiva på längden 0,5-1 cm tjocka skivor
Jag fann receptet på Viktväktarnas hemsida och ville testa det. När jag vill ha inspiration så går jag ofta in där och tittar lite i deras stora receptbank
Blanda alla ingredienser till en gröt. Dela sedan upp den i två bakpappersklädda långformar och grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i ca 2 timmar
Anisbröd. Jag brukar mest baka snabb jäsfria limpor för att jag tycker det är så tråkigt med jäsning. ) Men i helgen tog jag mig i kragen och bakade ett jäsbröd och det var väntan värd