Nu vänner ska jag berätta för er hur man griljerar en julskinka. Det är många som har frågat oss om tips, och därför kände vi att det var läge för ett inlägg om detta
Blanda ihop alla ingredienser till en smet. Ev. kan du tillsätta annan fyllning efter smak t ex skinka, annan ost, oliver, paprika, torkad frukt, nötter
Detta majsbröd görs ofta i Balkanländerna. Man kan äta det precis som det är, toppen som mellanmål, eller tillsammans med någon rätt, då utesluter man oftast keson
Ett majsbröd av sconeskaraktär, som passar jättebra till ex. sydstats-inspirerade rätter. Receptet kommer från bloggen "Kärlen på tallrik", dock har jag dragit ner på sockermängden
Smält ihop chokladen och grädden på svag värme. Rör hela tiden och se till så att grädden inte kokar. Häll över gräddblandningen i en skål och låt svalna lite
Tårta med smak av mjölkchoklad, dumle och jordgubbar. Så gott. Ska det vara choklad tårta till någon som älskar choklad så ska det vara CHOKLAD i massor tycker jag och det blev det
Marängbotten. Vispa äggvitorna i en bunke. Tillsätt socker och fortsätt vispa. Häll i vårgårdariset. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper i långpannan
En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god