vanja

vanja

  • 11 Recept
Pastagratäng med kyckling

Pastagratäng med kyckling

En krämig pastagratäng med kyckling, curry, gräddsås och grönsaker. Inte en torr och tråkig gratäng, krämig var ordet
Griljera julskinka

Griljera julskinka

Nu vänner ska jag berätta för er hur man griljerar en julskinka. Det är många som har frågat oss om tips, och därför kände vi att det var läge för ett inlägg om detta
Majsbröd / Majsmuffins

Majsbröd / Majsmuffins

Blanda ihop alla ingredienser till en smet. Ev. kan du tillsätta annan fyllning efter smak t ex skinka, annan ost, oliver, paprika, torkad frukt, nötter

Majsbröd med keso

Detta majsbröd görs ofta i Balkanländerna. Man kan äta det precis som det är, toppen som mellanmål, eller tillsammans med någon rätt, då utesluter man oftast keson
Snabbakade majsbröd

Snabbakade majsbröd

Ett majsbröd av sconeskaraktär, som passar jättebra till ex. sydstats-inspirerade rätter. Receptet kommer från bloggen "Kärlen på tallrik", dock har jag dragit ner på sockermängden
Krämig potatisgratäng

Krämig potatisgratäng

Denna supergoda och krämiga potatisgratäng åt vi till de smaskiga quornfiléerna som ni fick recept på i gårdagens inlägg
Sachertårta

Sachertårta

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och brödbeströ en form ca 2 liter. Smält blockchoklad i vattenbad. Rör smör och socker krämigt
Tårta och olika tårtfyllningar

Tårta och olika tårtfyllningar

Smält ihop chokladen och grädden på svag värme. Rör hela tiden och se till så att grädden inte kokar. Häll över gräddblandningen i en skål och låt svalna lite
Hovets tårta (maräng, choklad och daim)

Hovets tårta (maräng, choklad och daim)

Marängbotten. Vispa äggvitorna i en bunke. Tillsätt socker och fortsätt vispa. Häll i vårgårdariset. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper i långpannan
Fransk chokladtårta med chokladtryffelglasyr och körsbär

Fransk chokladtårta med chokladtryffelglasyr och körsbär

En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god