BRÖD

BRÖD

  • 8 Recept
Nybakade källarfranskor till frukosten

Nybakade källarfranskor till frukosten

Nybakade källarfranskor till frukosten. Idag överraskade jag Oskar med nybakade källarfranskor till frukost och det blev väldigt uppskattat
Stora, fluffiga frallor!

Stora, fluffiga frallor!

Ikväll bakade jag frallor med manitoba cream-mjölet. Ni vet mjölet med extra jäskraft. Och naturligtvis så passar den jäskraften extra bra till vanliga, enkla, ljusa frallor
Frallor med Manitoba Cream

Frallor med Manitoba Cream

Rör ut jästen i vattnet och blanda ner alla ingredienser utom saltet. Arbeta länge, ca 10 minuter i assistent, och tillsätt saltet
Sagolika scones

Sagolika scones

Sikta vetemjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt salt och socker samt det rumtempererade smöret. Rör med en slev så det blir smuligt
Klassiska scones – Vi bakar och lagar mat

Klassiska scones – Vi bakar och lagar mat

Gårdagens goda brunch. Nybakta scones som jag inte behövde kladda ihop det minsta på egen hand. Bakningen stod W för och disken föll på min lott men det var det värt
Scones på formbrödsvis

Scones på formbrödsvis

Blanda samman de torra ingredienserna och tillsätt därefter filmjölk och olja. Arbeta ihop till en smidig men kladdig deg
Engelska scones

Engelska scones

Sätt ugen på 225 grader. Sikta mjölet genom en sil. Tillsätt socker och salt. Klicka ner fettet i mjölet och blanda till en grynig massa
Scones

Scones

Det är få saker som är så gott som scones. Förra helgen snodde vi ihop scones på morgonen och det är något visst när de kommer ut, rykande heta, ur ugnen och när man sen bryter upp dem och den här fantastiska smördoften slår emot en