Jag upplevde det som köttigare, med mindre fett som släppte vid stekning. Jag använde fläskytterfilé igen, ett kött som passar jättebra just här eftersom grytan ska puttra en stund
Salta och peppra och lägg över köttet i ugnssäker form. Häll grädden runt köttet i formen. Skär osten i tjocka skivor och lägg en skiva på varje köttbit
Jag har fått äran att vara den första gästbloggaren på köttfärsbloggen. Jag ser inte mig själv som en matlagare direkt och ligger några divisioner under Stina som ansvarar för övriga recept här på köttfärsbloggen
Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar
Köttet. Finstrimla köttet och stek det väl i olivolja på hög temperatur. (se upp med oreganon, det skall inte smaka pizza) När köttet börjar bli knaprigt är det färdigt
Blanda ingredienserna väl och häll sedan över köttet i påsen se till att det blandas och lägg det sedan i kylen tills det är dags att trä upp det på grillspettet
Skär köttet i skivor. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Häll över köttet i stekpannan. 1/2 köttbuljongtärning. 1/2 köttbuljongtärning 1 msk hackad persilja
Pasta med oxfilé i en krämig sås är en perfekt bjudrätt som går fort att laga och som du kan förbereda genom att göra såsen innan och sedan steka till köttet när pastan kokas precis innan servering
Skär köttet i mindre bitar och fräs i smör. 1/4-1/2 köttbuljongtärning. 1/4-1/2 köttbuljongtärning. Vi hade en skiva oxfilé kvar efter nyårsafton, så det blev den här till lunch idag
Servera på varma tallrikar med en aning portvinssås runt köttet och potatisragun vid sidan om. Sås. Fräs lök och peppar i matfettet i en kastrull utan att det får färg
Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Jag använder nästan alltid fläskytterfilé istället för fläskfilé för jag tycker det blir lite mer kött att jobba med än vad det är med fläskfilé som man oftast får ta bort halva ungefär
I Sverige råder det delade meningar om hur riktigt kebabkött ska vara. Det enda som alla verkar vara helt överens om är att det ska innehålla kött, men där slutar likheterna