De här supergoda fluffiga frallorna är väldigt enkla att baka. Visserligen tar det lite tid att rulla alla trettio små bullar, men jag tycker att det ibland kan vara terapeutiskt och avslappnande att göra lite enformiga uppgifter som att knåda och forma en deg
Halloj. Vet ni vad jag insåg häromdagen när jag bläddrade bak några sidor här på bloggen. Vilken receptskatt det gömmer sig, och så många recept det är man lätt glömmer bort
Gör så här. Värm ugnen till 175°. Klä en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och ställ åt sidan
Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Servera med exempelvis en smakrik ost och en kopp te
S Ö N D A G. Serverade nybakat bröd till frukost idag. Gjorde degen och bakade ut den igår kväll, plastade in och lät den sedan nattjäsa nere i matkällaren, (eller i kylskåp om plats finnes)
Tekakor som blir luftiga och smakar alldeles förträffligt. Ingredienser till ca 20 st tekakor. 5 dl vatten2 1/2 dl havregryn50 gr margarin50 gr jäst2 msk socker1 tsk saltca 8-10 dl vetemjöl specialGör så här
Ett riktigt gott och nyttigt morotsbröd25 g jäst5 dl fingervarmt vatten2 tsk salt2 msk matolja 2 morötter (fint rivna) 1 dl krossade linfrön2 dl havregryn2 dl grahamsmjöl9 - 10 dl vetemjöl Smula jästen och rör ut den med lite av vattnet