mickes

mickes

  • 33 Recept
Saftiga tekakor på grötbas

Saftiga tekakor på grötbas

Godmorgon. Här kommer ett recept på riktigt saftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen
Fluffiga frallor

Fluffiga frallor

De här supergoda fluffiga frallorna är väldigt enkla att baka. Visserligen tar det lite tid att rulla alla trettio små bullar, men jag tycker att det ibland kan vara terapeutiskt och avslappnande att göra lite enformiga uppgifter som att knåda och forma en deg
Veckans bröd – stor tekaka för hela familjen!

Veckans bröd – stor tekaka för hela familjen!

Halloj. Vet ni vad jag insåg häromdagen när jag bläddrade bak några sidor här på bloggen. Vilken receptskatt det gömmer sig, och så många recept det är man lätt glömmer bort
Hemgjord kebab

Hemgjord kebab

Hemgjord kebab av färs är lätt att göra och resultatet blir jättebra. Färsen pressas ihop med hjälp av aluminiumfolier
Kebab

Kebab

Kebab. 14 februari 2019 @ 11. 58. Att göra eget kebabkött är enkelt. Jag har testat ett nytt sätt som jag hittat på någon matsida
Kärleksmums

Kärleksmums

Gör så här. Värm ugnen till 175°. Klä en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och ställ åt sidan
Rågsiktsbröd

Rågsiktsbröd

Sugen på nybakat. Ja, tack. …och gärna med detsamma. Nåja, inte för att detta bröd blir klart på momangen, men inte långt ifrån
Hembakta polarkakor

Hembakta polarkakor

Skulle man kunna leva på bara en sak då skulle jag lätt välja hembakat bröd. Finns inget som är så gott som en nybakad macka med massa gott pålägg på
Hembakad polarkaka

Hembakad polarkaka

Det här brödet har verkligen både för- och nackdel att baka. Fördelen är att det är väldigt, väldigt gott
Råglimpor

Råglimpor

Råglimpor. 2 bröd. 50 g jäst. 5 dl vatten, 37°C. 2 dl sirap. 1 tsk mald pomerans. 1 tsk mald ingefära. 1 msk salt. 3 dl rågmjöl
Havrebröd

Havrebröd

50 g jäst. 5 dl vatten. 0,5 dl honung. 50 g  rumsvarmt smör. 1 tsk salt. 5 dl havregryn. ca 6 dl rågsikt. ca 6 dl vetemjöl
Luftiga frallor

Luftiga frallor

Härligt mjuka och luftiga frallor som är enkla att baka. Perfekt frukostbröd eller att äta som lunch med en matig fyllning i
Smarriga Tekakor

Smarriga Tekakor

Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Servera med exempelvis en smakrik ost och en kopp te
Kalljäst långpannebröd

Kalljäst långpannebröd

S Ö N D A G. Serverade nybakat bröd till frukost idag. Gjorde degen och bakade ut den igår kväll, plastade in och lät den sedan nattjäsa nere i matkällaren, (eller i kylskåp om plats finnes)
Saftiga tekakor

Saftiga tekakor

Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken och havregryn. Rör om tills jästen lösts upp och låt stå i ca 5 min så att havregrynen blöts upp
Bröd i långpanna

Bröd i långpanna

Mät upp grynen, kli och smör i en bakbunke. Koka upp vattnet och häll det över blandningen. Rör om och låt svalna tills det är fingervarmt
Frallor med havregryn.

Frallor med havregryn.

Mät upp havregrynen och lägg i en skål. Häll över mjölken och låt stå i kylen över natten. Smält smöret och häll i mjölkblandningen
Bröd i långpanna

Bröd i långpanna

Mät upp havregryn och mjölk i en skål. Låt havregrynen svälla i ca en timme. Smält smöret och smula ner jästen i en bunke under tiden
Havregryns tekakor

Havregryns tekakor

Blanda samman 3 dl mjölk och havregrynen, låt detta svälla i minst 1 timme. Smula ner jästen i havregrynsblandningen
Tekakor med havregryn

Tekakor med havregryn

Tekakor som blir luftiga och smakar alldeles förträffligt. Ingredienser till ca 20 st tekakor. 5 dl vatten2 1/2 dl havregryn50 gr margarin50 gr jäst2 msk socker1 tsk saltca 8-10 dl vetemjöl specialGör så här
Smarrigt bröd

Smarrigt bröd

Smula jäst i en bunke, häll över vattnet, låt jästen lösas upp. Häll i övriga ingredienser och arbeta samman till en deg
Morotsbröd - Nyttigt bröd / frallor

Morotsbröd - Nyttigt bröd / frallor

 Ett riktigt gott och nyttigt morotsbröd25 g jäst5 dl fingervarmt vatten2 tsk salt2 msk matolja          2 morötter (fint rivna) 1 dl krossade linfrön2 dl havregryn2 dl grahamsmjöl9 - 10 dl vetemjöl  Smula jästen och rör ut den med lite av vattnet