Carbonara koreana 350 g äggnudlar 180 g rökt sidfläsk/bacon 4 klyfta vitlök 4 ägg 3 msk koreansk soja (eller japansk) 1,5 msk sesamolja 2 tsk strösocker 4 salladslökar 1,5 msk rostade sesamfrön 2 dl parmesanost, finriven salt svartpeppar, nymalen neutral olja, att steka i parmesanost, till garnering www.koket.se
bönburgare med tomatsalsa Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Bönburgare 760 gram kidneybönor 0,5 st gul lök 2 klyfta(or) vitlök 1 st ägg 0,5 dl potatismjöl 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 msk olivolja Tomatsalsa 3 st tomat(er) 100 gram soltorkade tomater 2 krm torkad oregano 3 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Parmesanaioli 3 klyfta(or) vitlök 50 gram parmesanost , el www.tasteline.com
Ugnsstekta laxfiléer i vitvinssås på babyspenattäcke med broccoligratäng Här har jag googlat och funnit inspiration på lite olika ställen. Broccoligratängreceptet tog jag i princip rätt av från denna sida förutom att jag tog vanlig riven ost (ej gorgonzola) och att jag hade i lite cayennepeppar i min version också Vardagslyxaren