I Trollhättan finns det en särskild kebabsås, som är väldigt god. Vissa kallar den för västsvensk kebabsås, men den skiljer sig allt lite åt beroende på var man befinner sig längs kusten
En hemgjord kall bearnaisesås var lördagens projekt att få till. Jag har nog aldrig i mitt liv gjort en egen förutom i skolan, men då skar den sig och då gav jag upp
Gott fläsk. Det är inte så ofta som jag lagar till gris kanske du har märkt, är helt enkelt inte så förtjust i smaken och upplever även att jag får mer värk om jag äter mycket charkprodukter av griskött
Gör så här. Hacka löken grovt eller strimla den. Låt löken fräsa sakta i smör ca 10 minuter. Pudra över mjölet, rör om och tillsätt fond, mjölk och grädde
Jag har länge gjort en slags fuskguacamole med creme fraiche i, som förvisso är svingod (fråga min bästis bara), men ibland vill man ju uppdatera sig och när jag hittade en påse riktigt fina (och ekologiska – hurra
Att göra egen ostsås är relativt enkel match. Skit i den gula såsen med smak av cheddar (läs. industri) som man köper på burk och rör till en egen istället