Fisk i krämig dillsås. Här kommer ett recept på en snabb fiskgryta. Ingredienser 4-6 port. 2 pkt hokifiléer3 st morötter1 knippe dill3 msk smör3 msk mjöl4 dl vatten 3 dl grädde1-2 fiskbuljongtärningarSalt Vitpeppar Gör såhär Tina fisken och dela i ca 2 cm tjocka skivor
Citron kladdkaka är så gott, nästan för gott. Man tänker citron-sur nej det är det inte. Man känner av syrliga smaken lite men ihop med grädde så är den fantastisk gott
400 gram torskfilé skäres i bitar1 burk kräftstjärtar i lake 360 g1 gul hackad lök1 msk olja1,5 dl lag från kräftorna2,5 dl mellangrädde1 msk maisena4 tomater i små tärningar2 msk hackad dill1 citronsalt och pepparHäll av kräftstjärtarna och spara lagen
Idag är det långfredag och enligt gammal tradition ska det bjudas på fisk. Så det får det bli idag också på bloggen, en väldigt enkel fiskgryta med få ingredienser