mias kokbok

mias kokbok

  • 4 Recept
Crème Chantilly

Crème Chantilly

5. dl vispgrädde, väl kyld. ½ msk florsocker. Vaniljsocker. Vispa. den väl kylda grädden med sockret tills grädden börjar tjockna
Rostad butternutpumpa och rödlök

Rostad butternutpumpa och rödlök

Att rosta grönsaker och rotfrukter är oerhört tacksamt då de knappt kräver någon tillsyn alls. Det mesta sköter sig självt, och sådana rätter är ju verkligen perfekta till måndagseftermiddagar
Sesamkex

Sesamkex

I helgen improviserade jag fram dessa goda och krispiga sesamkex. De blev ungefär som vanligt fröknäcke, men eftersom de innehåller kokosflingor, vaniljpulver och lite honung får de en sötare karaktär och blir lite mer som kex

Jalapenogelé

Skär de ansade paprikorna och chilin i bitar och finhacka dem i matberedaren. Lägg hacket i en stor kastrull, rör ner vinägern och sockret och koka upp det