Det vilda köket

Det vilda köket

  • 6 Recept
Maskrosgelé

Maskrosgelé

Börja med att rensa maskrosblommorna, det är bara de gula blombladen som ska med. Lägg blomblad, äpple, citron o rosmarin i en kastrull, häll på vatten så det täcker

Nässelpesto

Det är mycket mineraler och vitaminer i brännässlor. Jag utgick från Renee Voltaires recept där nässlorna inte behöver förvällas, men modifierade det ngt då jag inte hade pinjenötter och parmensanost hemma
Maskrossirap

Maskrossirap

Sedan är det bara att hälla upp på en ren glasburk. 2 dl vätska (om du vill ha bara en syltburk) och dubbla mängden socker ( i detta fall 4 dl)

Maskrossirap

Nu går vi in i den där sylta/safta-perioden och jag tycker det är superroligt att testa göra sylt/saft/marmelad på nya frukter och bär

Äkta maskrosvin

Lägg maskrosorna i en hink och slå över det kokande vattnet. Plocka blommorna en solig och varm dag när de är som störst