Bröd

Bröd

  • 8 Recept
Gahkku-Samiskt glödbröd

Gahkku-Samiskt glödbröd

Man lyfter sina hembakade pizzor till en ny höjd och bröden man bakar får den där härliga frasiga botten som det blir med stenugnsbakat
Hembakat Libabröd

Hembakat Libabröd

Jag bakade Libabröd på gourmetstålet från gourmetstal. 10st Libabröd. se och imponeras fortfarande över hur suveränt det fungerar, resultatet är alltid ett stort WOW så det här är nog den mest imponerande produkten som jag hittills har testat
Tekakor!

Tekakor!

Du behöver. 50 g jäst. 6 dl mjölk. 50 g smör, rumsvarmt. 2 tsk salt. 1/2 dl ljus sirap. 15-16 dl rågsikt. Gör så här
Snabbakade stekpannebröd (Stompa)

Snabbakade stekpannebröd (Stompa)

Stompa är mjuka och goda tunnbröd som gräddas i stekpannan. Degen har ingen jästid, eftersom den innehåller bikarbonat istället för vanlig jäst, vilket gör att bröden går väldigt snabbt att baka
Frasiga frallor

Frasiga frallor

Smula ner jästen i en skål. Värm vattnet till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt honung, olja, salt, havregryn, pumpakärnor, det mesta av mjölet, och arbeta degen väl i maskin
Stekpannebröd

Stekpannebröd

Jag ändrade lite på receptet på stekpannebrödet och minskade socker- och sirapsmängden en hel del. Stekpannebröd är som allra godast nygräddade eller nytinade
Grov snabblimpa

Grov snabblimpa

Låt brödet ligga insvept i bakduk till dagen därpå innan du skär upp det i skivor. Använd en stektermometer för att vara säker på att brödet är klart, ca 98°C. Låt brödet ligga kvar i 5-10 min innan det stjälps upp ur formen