Kalkon

Kalkon

  • 2 Recept
Kalkonbröst med apelsinsås

Kalkonbröst med apelsinsås

Servera såsen ljummen till kalkonköttet. Dela kalkonbröstet i 4 bitar. Ca 750 g färsk kalkonbröst. Salta och peppra
Baconinlindad kalkonfilé & chèvregrönsaker

Baconinlindad kalkonfilé & chèvregrönsaker

Servera detta tillsammans med de underbart goda morötterna och löken från kalkongrytan. Kalkon i lergryta1 stor kalkonfilé 4 morötter2 gula lökar3 vitlöksklyftor2 pkt bacon2-4 msk hönsfond1 dl vattenMarinadRivet skal av 1 citron3 finrivna vitlöksklyftor1 tsk sambal oelekRapsolja, ca 1 dlChèvregrönsaker2 röda snackpaprikor1 liten rak(. ) zucchini200 g chèvre - skalad fr mögel200 g philadelfia2 äggulorsvartpeppar & persilado Marinera kalkonfilén minst 2 timmar, förvara i kylskåp. Linda in kalkonfilén i 2 paket bacon och lägg ovanpå grönsakerna. Låt sedan kalkonen bakas i lergrytan tills den nått en innertemperatur på 75-80 grader. 1 stor kalkonfilé 4 morötter