Mats kokbok

Mats kokbok

  • 8 Recept
Baconlindade rosépepparbiffar

Baconlindade rosépepparbiffar

Vi tänkte köra vidare med mat som kan passa fint till ett hjärtligt firande på lördag, eller om man hellre vill fira att det är melodifestival i bästa delen av Sverige (Skåne) eller om man kanske firar att man står emot alla kommersiella jippon
Fläskfilé baconbus

Fläskfilé baconbus

Vabruari kallas det ju av en anledning. Jag blir hemma med Affe idag. Danne hade migrän igår och nu är det väl bara att gå och vänta på självaste flunsan eller magsjuka eller nåt annat spännande
Leilas pizzadeg

Leilas pizzadeg

Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg
Sega havrerutor

Sega havrerutor

Sega havrekakor. Ingredienser. 5 dl vetemjöl 5 dl strösocker. 10 dl havregryn. 1 msk bakpulver. 250 g smör. 1 dl ljus sirap
Paprika- och vitlöksbiffar

Paprika- och vitlöksbiffar

Paprika- och vitlöksbiffar (2 personer). 400 gram köttfärs. ½ st. gul lök. 1 st. ägg. 1-2 st. vitlöksklyftor. 2-3 msk paprikapulver
Sega havrerutor

Sega havrerutor

Sätt ugnen på 175º. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en stor gryta och ta av grytan från värmen