God morgon,. Så var måndagen här igen. Hoppas att helgen varit bra. Jag har lagat så mycket mat. Och bakat. Det kommer massor av goda recept framöver vill jag lova
mjukakakor 3 ägg. Visst är det underbart att ha frysen full av bär. ) I min frys är det mest hallon och vinbär som samsas om utrymmet, men det är ingen slump
Gör så här. Kaka. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en bakform, 30 x 22 cm, med smör. Mjöla formens kanter lätt med vetemjöl och täck bottnen med bakplåtspapper
Att baka i långpanna är väldigt smidigt. Det blir mycket och det blir ofta saftigt. De här hallonrutorna hittade jag hos Hembakat och de var verkligen hur goda som helst
Blanda samman alla ingredienserna. Fördela degen på bakplåtspappret i en långpanna. Strö på lite potatismjöl på bakplåtspappret innan degen läggs på så släpper kakan bättre
färg, detta räcker till att glasera båda kakorna. Glasera kakorna och ställ i kylskåp en stund. Då kakorna blivit riktigt kalla delas de på längden i 4 st 1 cm tjocka skivor, per sockerkaka. Upprepa detta så att ni får 2 st kakor
Ibland ska man göra en kaka och allt går åt skogen och man slänger ihop något annat i den istället och det blir en totalt helomvändning och något helt nytt
Jag har ju provat att göra cake balls med flera olika sorters kex och här kommer ännu en variant. Dessa cake balls är gjorda på Ballerina choko och doppade i Marabou mjölkchoklad
Tills igår hade jag bakat lite fika. Jag hade bland gjort den berömda daimrulltårta fast i stället för att hacka i dubbeldaim hackade jag en mjölkchoklad daim
Urgod morots kaka blev det idag. Så idag tänkte jag dela med mig av denna underbara recept till er. Kanske kan det vara något att bjuda på inför helgen