Den här gången fick det bli en fin bit fransyska (har även gjort med högrev), som tillsammans med potatis, morötter, äpplen, öl och en viltkrydda blev en njutbar alltiettmiddag serverad i djupa tallrikar och med både gaffel, kniv och sked som hjälp
En värmande god viltgryta är riktig, lyxig höstmat utan krusiduller. Har du inte tillgång till det fungerar det lika bra med viltskav du hittar i frysdisken
4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken