Äntligen har jag premiärlagat mat i vårt nya kök. Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Matrecept. Potatis och purjolökssoppa till middag idag. Idag ska vi äta den här goda potatis och purjolökssoppan till middag tillsammans med nybakad focaccia som vi doppar i olivolja med lite salt i
Soltorkade tomater i olja. Väl hemma blev det att ställa sig vid spisen och laga lite mat, idag blev det rullader av lövbiff med massa goda grejer i Receptet är enkelt och man behöver inte några specifika mått, jag brukar räkna på 1-2 skivor kött / person beroende på hur stora köttskivor jag har. Bred ett tunnt lager fransk senap på varje köttskiva, hacka 1-2 soltorkad tomat / köttskiva och smula sönder mögel osten
Lägger ut ett recept, som för mig är riktig "helg-mys-mat", men varför inte börja planera den goda maten inför den kommande fredag eller lördagen redan nu
Lägg köttet i formen slå på grädden, rör i tomatpuré och resten av soyan. 2 msk tomatpuré. Sätt ugnen på 150-175°C (beroende på storlek på köttet), ta fram en ugnssäker form som rymmer kött samt grädde