FILODEG

FILODEG

  • 6 Recept
Samosa

Samosa

Sätt ugnen på 225 grader. Rensa ur fröna ur chilifrukterna och hacka dem. Hacka rödlöken. Mosa potatisen och blanda den med olivolja, lök, chili, koriander och salt
Filodegsrullar med kräftfyllning

Filodegsrullar med kräftfyllning

Dela filodegsbladen på mitten. Grädda filodegsrullarna i mitten av ugnen, ca 10 minuter, tills de får fin färg. 7 st blad filodeg
Filorullar med chorizofyllning

Filorullar med chorizofyllning

Tina filodegen så att du kan ta loss 6 ark. Lägg ut 3 ark filodeg och fördela röran på dem. 6 st filodeg
Frasiga vårrullar

Frasiga vårrullar

Lägg fram filodegen och låt den tina i sin förpackning. Tag ut filodegarken från förpackningen och lägg en fuktig handduk över de tinade filoarken så att de inte torkar
Vegetariska samosas med morotssallad

Vegetariska samosas med morotssallad

filodeg. Rulla ut filodegen och lägg 3 ark på varandra. Sätt ugnen på 200 grader. Börja med fyllningen till pirogerna, hacka lök, vitlök, ingefära, chili och tärna den kokta potatisen
Skivade rotsaker och trattkantareller på filodeg

Skivade rotsaker och trattkantareller på filodeg

Möjligtvis skulle det vara smördeg i botten men jag tog vad som fanns tillgängligt i kyl och frys och där jag befann mig just den här gången råkade det vara filodeg