Inläggningar o sallad

Inläggningar o sallad

  • 5 Recept
Inlagd squash

Inlagd squash

Att lägga in squash i ättikslag har jag, konstigtnog, aldrig tidigare tänkt på att göra. Jag hade en förutfattad mening om att squashen kanske skulle bli sladdrig och tråkig, men det blev den inte utan den blev väldigt krispig och fin (jag valde små squashexemplar)
Inkokta päron

Inkokta päron

Skala päronen men låt skaftet vara kvar. Ställ päronen i en liten kastrull. Tag kastrullen från värmen och låt päronen svalna
Gunillas knapriga ättiksgurka

Gunillas knapriga ättiksgurka

Koka upp lagen som består av ättiksyra, vatten, sockeroch salt. Rör tills allt har smält i botten. (tänk på att köpa jodfritt salt, gurkorna har en tendens att bli beska av jod)
Rönnbärsgelé med äpple

Rönnbärsgelé med äpple

Sila bort frukt och bär i en saftsil. Koka upp saften med sockret. Gör geléprov. Jag plockade rönnbären efter två frostnätter
Ättiksgurkan i generna

Ättiksgurkan i generna

Ättiksgurkan är en klassiker i mitt nordiska kök och för absolut bästa resultat, ska man använda den lilla knubbiga västeråsgurkan